KÜLFÖLD

Szijjártó: Fejezze be az Unió és az ENSZ a támadásokat

Az lenne a helyes, ha New Yorkból és Brüsszelből nem helyeznének nyomást Magyarországra sikertelen modellek végrehajtása érdekében, ugyanis míg Európában az elmúlt években kudarcot vallottak a migrációra épülő próbálkozások, a magyar modell nemzetközi sikertörténet lett.
  • Szerző: MTI

A Brüsszelből, az Európai Unió egyes szervezeteitől illetve New Yorkból, az ENSZ-től érkező támadások ellen emelt szót Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter kedden New Yorkban, az ENSZ Gazdasági és Szociális Ügyek Bizottságának ülésén.

Az elmúlt években Európában kudarcot vallottak a migrációra épülő gazdaságpolitikai és társadalompolitikai stratégiák - hangoztatta a miniszter.

Ezzel szemben Magyarországon az elmúlt években olyan gazdasági növekedést sikerült elérni, amely lehetővé tette a családok nagyarányú támogatását,

és a kormány ezzel is világossá tette, hogy a bevándorlás helyett a családok támogatásában látja a helyes választ az Európát és ezen belül Közép-Európát kétségtelenül érő népesedési és munkaerőpiaci kihívásokra - emelte ki Szijjártó Péter.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?