KÜLFÖLD

Szigorú szabályok: ezen a strandon tilos belepisilni a vízbe

De a meztelenkedés, a zenehallgatás vagy éppen a labdázás is komoly pénzbírságot von maga után a népszerû tengerparton.
  • Szerző: Ripost

Spanyolországban több tengerparti város vezetése is azt szerette volna elérni, ha a nyári strandolást nem árnyékolják be hangoskodó, randalírozó turisták - ezért szigorú szabályokat vezettek be. Nagyon szigorúakat.

 

A július 18-ával életbe lépő házirend alapján a San Pedro del Pinatari strandon például tilos lesz labdázni, hangosan zenét hallgatni, meztelenkedni vagy éppen belepisilni a vízbe. Ezekért több száz eurós pénzbírságot is ki lehet szabni, mint ahogy azért is, ha valaki órákra kint hagyja a homokon a törölközőjét, napernyőjét azért, hogy foglalja a helyet, míg ő étteremeben vagy éppen a szállásán van.

Bár a murciai strandon élnek a legkeményebb szabályok, a többi spanyol város sem marad el a San Pedro del Pinatari szigortól: van, ahova nem lehet kutyát bevinni, míg például Mallorca vagy a Costa Blanca egyes strandjain a gyerekek kedvenc szórakozása, a homokvárépítés kerülhet akár 1500 euróba (460 ezer forintba) a balesetveszélyessége miatt. Costa Braván a romantikázó pároknak kell ugyanennyi büntetést kicsengetniük, ha a felügyelők szexen kapják őket.

Bár jó pár tiltás megmosolyogtató első olvasatra, a legtöbb turista felháborodott azon, hogy a tipikus tengerparti tevékenységeket mostantól keményen büntetik. Ráadásul egy-két pontot nehéz is ellenőrizni vagy bizonyítani - az például rejtély, hogyan fogják megállapítani, hogy valaki belepisilt-e a tengerbe...

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?