KÜLFÖLD

Szétválasztott sziámi ikrek: sürgős műtétet kellett végrehajtani az egyik lányon

Rabeyán sürgős műtétet kellett végrehajtani, ami szerencsére sikerült.
  • Szerző: Ripost

A fejüknél összenőve született bangladesi sziámi ikerpár egyik tagján, Rabeyán sürgős műtétet végzett a Cselekvés a Kiszolgáltatottakért Alapítvány csapata Dr. Pataki Gergely plasztikai sebész vezetésével.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

A márciusi beavatkozásra a december elején beültetett szövettágító implantátum néhány héttel ezelőtt bekövetkezett nem kívánt állapotváltozása miatt volt szükség: a kislány homlokán kiterjedt seb keletkezett, amelynek ellátásával egyidejűleg az implantátum és a környező szövetek rekonstrukciója is megtörtént.

Fotó: Cselekvés a Kiszolgáltatottakért Alapítvány / Fuchs Richárd

A sikeres műtéti szakaszt követően így remélhetőleg biztonsággal elvégezhető lesz Rabeya 2020 nyarára tervezett koponyacsont-pótlása.

A kislányok rehabilitációja folytatódik a Cselekvés Alapítvány magyar-bangladesi projektjének keretein belül – közölte a Cselekvés a Kiszolgáltatottakért Alapítvány.

A magyar rehabilitációs csapat szakemberei, a bangladesi kollégák és a szülők közti részletes konzultációt és egyeztetést követően megállapodás született mindkét gyermek Rabeya csontpótló műtétét követő rehabilitációjáról.

A rehabilitációs csapat megkezdte a szükséges szervezőmunkát, amely magában foglalja a rehabilitáció ütemezését, az intézmény fogadókészségének biztosítását, valamint a szülők és a család életkörülményeinek megteremtését. Megállapodás született közös tudományos kutatás megkezdéséről is, amelynek irányításáról és szervezéséről is az alapítvány gondoskodik.

A Mindmegette karácsonyi ajánlata
Ropogtatnivalók, melyeket szétkapkod a család
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?