KÜLFÖLD

„Szeretem őket, ezért kell harcolnom” – halálos ágyán így búcsúzott a tévéműsor sztárja

A nézők könnyekben törtek ki, amikor kiderült: nem élte túl a műtétet a tévéműsor szeretett sztárja.
  • Szerző: Ripost

Könnyekben törtek ki a nézők a BBC kórházas dokumentumsorozatának legújabb része után. A valódi, hétköznapi emberek sorsát bemutató tévéműsorban megismerhették a 81 éves Joe-t, aki egy szívműtétre várt a liverpooli intézményben.

Fotó: BBC

A férfi szívrohamot kapott, és a szívizmok olyan súlyosan károsodtak, hogy lényegét tekintve egy lyuk tátongott a szívén. Az orvosok nem kecsegtették túl sok jóval. Mielőtt kiírják műtétre, a kezelőorvosa elmondta neki, hogy csak 50 százalék esélye van arra, hogy kijut a kórházból.

„Akkor drukkoljunk, hogy sikerüljön” – nézett az orvosra töprengve Joe.

„Amikor egyedül vagyok, azon gondolkodom, ki is vagyok valójában, mi vagyok, és úgy érzem, ez csak egy újabb kihívás” – folytatta a férfi.

„Olyan sok ember van, aki szeret és akit szeretek. Ezért fontos, hogy harcoljak. Nagyon szerencsés vagyok, amiért ilyen tisztességes, jó életem volt. De nem akarom elveszíteni” – mondta.

Ezek voltak az utolsó szavai. Betolták a műtőbe, de többé nem ébredt fel. Még az orvosok is összetörtek.

A nézők azonnal megrohamozták a BBC Twitter oldalát. A legtöbben megköszönték, hogy bár könnyek között és fájó szívvel nézték végig a jelenetet, de mégis rávilágított számukra, hogyan is érdemes élni az életet.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?