KÜLFÖLD

„A karjaim között vett levegőt utoljára ” – Több órán keresztül nézte az újszülött haláltusáját az édesanyja

Hiába küzdött az életben maradásért a koraszülött kisfiú, az orvosok nem segítettek rajta.
  • Szerző: Ripost

Hihetetlen borzalmakat kellett átélnie Kinston upon Hull városában egy ártatlan újszülöttnek és édesanyjának. Bethany Lamming első gyermeke koraszülötten, mindössze 21. héten jött a világra.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Annak ellenére, hogy élve született, felsírt és magától elkezdett lélegezni a kisfiú, az orvosok később nem segítettek rajta. Minden empátia nélkül közölték az édesanyával: „Nagyon sajnáljuk, de nem tehetünk semmit a babádért.”

A traumatizált édesanya szívbemarkoló vallomásából kiderült, három órán keresztül nézte végig, ahogy kisfia kínok között küzd az életben maradásért. A Hull Női és Gyermekkórházának alkalmazottai viszont hagyták kiszenvedni a gyermeket. Mindezt pedig azzal magyarázták, hogy a 24. hét előtt egy csecsemőt sem élesztenek újra, mivel nem megfelelők még az életfunkcióik.

Képünk illusztráció
Fotó: Pixabay

„Amint megszületett, a szülésznő először azt mondta nekem, hogy véssem jól az eszembe őt, mert 24 hetes kora előtt, nem tehetnek érte semmit. Amikor megszületett, azonnal felsírt, a szülésznő segítője nem tudta, hogy mit tegyen. Ez nemcsak számunkra volt traumatikus, hanem a szülésznők számára is. Nem a személyzet volt a hibás, hanem a rendszer” – kezdte megrendítő vallomását az édesanya. Miss Lamming (21) hozzátette, örökké kísérteni fogja őt a karján meghaló fia.

„Sírt és lélegzett. A szeme még mindig össze volt zárva, de azon kívül rendes csecsemő volt, mindkét kezén öt ujj és tíz lábujja volt. Tökéletes volt. Szempillája és szemöldöke is volt, az arcvonásai megfelelőek voltak és fekete haja volt. Nagyon magas volt, akkora, mint egy 24 hetes baba. A legnehezebb az volt, amikor elkezdett küzdeni a levegőért és a karjaim között lehelte ki az utolsót. Nem értettem, hogy nem tudnak segíteni rajta. Valahányszor ránéztem, nem értettem, úgy éreztem, hogy ő nem olyan fontos, mint más csecsemők” – tette hozzá a gyászoló édesanya.

Amikor a szülei elbúcsúztak Jensentől, csak a szülészosztály volt nyitva, így közben hallották a többi baba hangját. Gyászukat megnehezítette, hogy a szülésznők halva születettként azonosították a kisfiút, nem pedig újszülött halottként.

A kórház később megállapította, hogy a szülésznők hibáztak és érzékenyen kellett volna tájékoztatni a szülőket Jensen várható túléléséről. Bár hozzátették, ha segítenek rajta, akkor is csak 2 százalék esélye lett volna a túlélésre és lehet fogyatékosként élt volna. Utóbbi kapcsán az édesanya leszögezte: akkor is esélyt adott volna fiának az életre – írja a Hull Daily Mail.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?