KÜLFÖLD

Szelfizgetés miatt tört ki halálos verekedés a benzinkúton

Bosnyák és afgán bevándorlók kerültek nézeteltérésbe egy telefon miatt egy müncheni benzinkúton. A 21 éves afgán fiatal végül egy kést kapott elő, és leszúrta 17 éves vitapartnerét, aki két héttel az eset után a kórházban halt bele a sérüléseibe.
  • Szerző: WM

A bosnyák születésű Alen D. húsvét péntekjén egy müncheni benzinkúton múlatta az időt. A tizenévesekből álló társaság több szelfit is készített, majd befutott a kútra két afgán fiatal a barátnőikkel. A 21 éves Amir U.-nak feltűnt, hogy a bosnyák fiatal nem csak magukat, hanem az ő barátnőjét is fényképezi. A hangos szóváltásból dulakodás lett, aminek során végül az afgán migráns előkapott egy kést is, majd a vitapartnerébe döfte. A kiérkező rendőrök már nem találták Amirt a helyszínen, a DNS-mintáját azonban rögzíteni tudták.

Kiderült, hogy drogügyletek és testi sértés miatt korábban is indult már ellene rendőrségi eljárás.

Az afgán bevándorló és a barátja 2016-ban menekültként érkezett Németországba, vagyis három év alatt sikerült több bűncselekményt is elkövetnie Amir U.-nak. A hatóságok kaptak egy fülest, miszerint az elkövetők külföldre szökhettek, ezért a müncheni rendőrség nemzetközi elfogatóparancsot adott ki ellenük. A körözés sikerrel járt, francia rendőrök ugyanis néhány napon belül Párizs egyik külterületén fogták el őket. A müncheni ügyészség azt kérte, hogy a kiadatás mihamarabb történjen meg, az ügyben azonban a franciáknak kell majd döntést hozniuk. Az ügy komolyságát jelzi, hogy még a bajor belügyminiszter is megszólalt:

Nagyon megkönnyebbültem, hogy Franciaországban sikerült elfogni az elkövetőket, ez hatalmas siker a müncheni rendőrség számára. Az azonban, hogy az áldozat két hétnyi kórházi kezelés után elhunyt, elszomorító

– nyilatkozta Joachim Herrmann.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?