KÜLFÖLD

"Szégyelljétek magatokat!" - skandálta a feldühödött tömeg, utcára vonultak a diákok

Több száz diák vonult utcára Floridában, szigorúbb fegyvertörvényt követelve.
  • Szerző: Ripost

Több száz diák tüntetett szigorúbb fegyvertörvény megalkotásáért szombaton a floridai iskolai lövöldözést követően Fort Lauderdale-ben.

A megmozduláson jelen voltak annak a parklandi Marjorie Stoneman Douglas középiskolának a diákjai is, ahol szerdán a lövöldözés történt. A tanintézményben egy 19 éves fegyveres támadásában 17-en meghaltak és több tucatnyian megsebesültek.

A középiskola diákjai azóta a közösségi hálókon, a tévékben és az utcán követelik, hogy a hatóságok tegyenek lépéseket a kérdésben. Egyesek közvetlenül azokhoz a politikusokhoz fordultak, akik támogatásokat fogadtak el a befolyásos fegyverlobbitól, a Nemzeti Fegyverszövetségtől (NRA).

Az összegyűlt tömeg és a tévétársaságok kamerája előtt Emma Gonzalez diáklány szívszorongató és szenvedélyes beszédet mondott, amelyben üzent az amerikai hatóságoknak és politikusoknak, hogy szigorúbb fegyvertörvénnyel vegyék elejét a tömeges lövöldözéseknek.

Mint mondta, a politikusok az NRA támogatásával megszerzett díszes képviselői és szenátori székeikben ülve azt állítják, hogy semmi sem akadályozhatta volna meg a történteket. "Azt mondják, hogy semmilyen törvény nem akadályozhatta volna meg a több száz értelmetlen tragédiát, de ez baromság" - hangsúlyozta Emma Gonzalez, aki szerint fontos beismerni, hogy itt nem csak mentális problémáról van szó. "Az elkövető késsel nem tudott volna annyi diákot megsebesíteni" - mondta, a tömeg pedig azt skandálta,

szégyelljétek magatokat!

És ezeket olvastad már?