KÜLFÖLD

Szégyelli az osztrák kancellár, hogy találkozott Soros Györggyel?

Csak a legszemfülesebbek szúrhatták ki, hogy Sebastian Kurz megbeszélést folytatott a magyar származású milliárdossal és a fiával. Az osztrák kancellár és a sajtó mélyen hallgat erről.
  • Szerző: RIPOST

Mindenféle felhajtás és médiavisszhang nélkül maradt az a tény, hogy Sebastian Kurz osztrák kancellár hétfőn magánbeszélgetést folytatott Soros Györggyel és a trónörökösként emlegetett Alexander Sorossal. A találkozóról szinte csak azok értesülhettek, akik a közösségi oldalakon követik az ifjú Soros posztjait. Ő volt ugyanis az egyetlen, aki egy fényképet és pár mondatot írt az összejövetelről. Ennek értelmében Sebastian Kurz és a nagy befolyással rendelkező Soros család elsősorban a CEU jövőjéről tárgyalt.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Külön érdekesség azonban, hogy az osztrák kancellár sem a Facebookon, sem a Twitteren nem tett említést, hogy találkozott volna a világ egyik leggazdagabb emberével és annak örökösével.

Pedig Kurz rendszeresen beszámol követőinek arról, hogy éppen kivel folytatott eszmecserét az országa vagy a világ helyzetéről. A múlt hét végén például minden felületen kitette, sőt még az osztrák lapok is beszámoltak róla, hogy a kancellár a Facebook alapítójával tárgyalt. A mostani találkozóról csupán annyit lehet biztonsággal állítani, hogy a müncheni Biztonságpolitikai Konferencián került rá sor. Alexander Soros egyébként egyre többször tűnik fel államfők és miniszterelnökök oldalán, az elmúlt hónapokban találkozott például a horvát, a koszovói és a holland kormányfővel is. Azt nem tudni, hogy Sebastian Kurz miért nem tett említést a Soros családdal való egyeztetésről. Az eset azért is érdekes, hogy míg Sebastian Kurz gyakran foglal állást a migráció megállítása mellett, addig köztudott, hogy Soros György és civilszervezet-hálózata szervezi azt.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?