KÜLFÖLD

Szájkosár nélküli, támadó rendőrkutyákat vetnek be Párizsban!

A sárga mellényesek tüntetésén. Ilyen eddig még soha sem volt, de Párizs új rendőrfőnöke Didier Lallement parancsba adta és most ettől hangos a francia sajtó.
  • Szerző: SZM

“Kultúrországban” egyedülálló húzásra készül a francia rendőrség
a sárga mellényesek holnapi tüntetésén.
Szájkosár nélkül vetik majd be a támadásra kiképzett rendőrkutyákat a tömeg ellen, Didier Lallement az új párizsi rendőrfönök parancsára – írta a Le Canard Enchainé (A Leláncolt Kacsa) alapján a Sputniknews. A Le Canard Enchainé szatirikus hetilap befolyásos politikusokat buktatott már meg leleplezéseivel és folyamatosan tűz alatt tartja a hatalmon lévőket, attól függetlenül, hogy milyen párthoz tartoznak.

Az internet népe reagált a hírre...

Ez a hír futótűzként terjedt el a francia sajtóban, azzal együtt, hogy ma minden eddiginél több motoros rendőrt vetnek be és megpróbálják kiszűrni azokat akiknél fegyverként használható tárgyak lesznek.

A hatalom láthatóan fél az utca népétől és már elege van sárga mellényesekből, de ez a húzás csak olaj lesz a tűzre.

Különösen, hogy Macron elnök a “nemzeti konzultáció” utáni sajtótájékoztatóján világossá tette, hogy a sárga mellényesek egyetlen konkrét kívánságát sem teljesíti.

Csak általánosságokat fogalmazott meg, például, hogy a személyi jövedelemadót „jelentősen” csökkenti fogják, hogy megkönnyítsék azok helyzetét „akik dolgoznak”.

Az a mondata pedig, hogy "a franciáknak többet kell dolgozniuk” , alighanem be fog vonulni a francia történelem politikusainak legszerencsétlenebb kifejezései közé.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?