KÜLFÖLD

Svédország megjárta a kiskorú migránsokkal

A migránsok háromnegyede hazudott a valós életkoráról - komoly botrány törhet ki Svédországban!
  • Szerző: KF

A svéd hatóságok úgy döntöttek, megvizsgálják azt az 581 migránst, akik most akartak belépni az országba, és azt mondták, még nem töltötték be a 18 életévüket. Az eredményektől azonban leesett az álluk: a migránsok 76 százaléka, 442 ember hazudott az életkoráról, már rég nem kiskorúak!

Az orvosi vizsgálatok során többek között a migránsok fogazatából és térdízületéből állapították meg a korukat. A hatóságok csak azokat a „fiatalkorúakat” vizsgálták, akiknél ránézésre gyanús volt, hogy már elmúltak 18 évesek.

De ez még semmi: 3700 gyanús „migránsgyerek” lelete még mindig az orvosok előtt van, arra várva, hogy kiderüljön, hazudtak-e a korukat illetően a letelepedési engedély érdekében. Ha a mostani eredményeket veszik alapul, akkor közel 2800 „fiatalkorúról” derülhet ki, hogy nem illeti meg őket az ellátás.

A korukról hazudó migránsok egyébként nem csak Svédországban jelentenek problémát, Európa-szerte több ezren próbálkoznak azzal, hogy kiskorúnak hazudják magukat – így ugyanis nem utasítják ki őket. Több helyen azonban pontatlannak és etikátlannak találták a fogvizsgálatokat, ezért inkább hisznek a migránsoknak.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?