KÜLFÖLD

Sűrűsödik a rejtély a lezuhant utasszállító körül

A vizsgálatok még zajlanak, de a legfrissebb eredmények szerint lehetséges, hogy a pilóta felelőtlensége miatt kellett meghalnia 66 utasnak.
  • Szerző: KF

Újabb elmélet látott napvilágot a szerencsétlenséget elszenvedő géppel kapcsolatban: egy rossz helyen töltött iPhone és iPad miatt zuhanhatott le az EgyptAir gépe, 66 emberrel a fedélzetén.

 

Az EgyptAir MS804-es járata Párizsból tartott Kairóba, mikor 2016. május 19-én eltűnt a radarokról. Mint később kiderült, a gép a Földközi-tengerbe csapódott, a tragédiát egyetlen utas sem élte túl. Azzal kapcsolatban azonban, hogy mi okozta a balesetet, csak fejtegetések születtek.

Sokáig úgy tűnt, hogy egy kisebb házi készítésű bomba robbanhatott a gépen, majd arra gyanakodtak a szakértők, hogy a repülőn tűz ütött ki. A roncsok ezt erősítették meg, füst és erős hő nyomai látszódtak rajtuk. A mostani adatok szerint azonban ezt nem bomba okozta – hanem egy töltőre tett okostelefon.

A pilóta magával vitte az Apple iPhone 6S és az iPad Mini 4készülékét is, amelyeket aztán töltőre tett – annak ellenére, hogy a pilótafülkében található csatlakoztatók nem a telefonok töltésére szolgálnak. A korábbi adatok is azt mutatták, hogy a tűz a pilótafülkében ütött ki, a készülékek valószínűleg túlmelegedtek és lángra kaptak, megpecsételve ezzel a 66 ember sorsát.

Az új vizsgálati eredményeket még nem hitelesítették, így hivatalosan továbbra is rejtély, mi okozta a tömegszerencsétlenséget.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?