KÜLFÖLD

Súlyos betegség terjed a híres vidámparkban, halálos áldozat is van

Az egyik Disneylandben ütötte fel a fejét az alattomos kór, már többen kórházba is kerültek miatta.
  • Szerző: Ripost

A kaliforniai Disneyland lezárta két párásítóját is, mert a turisták súlyos betegséget kaptak tőle. A híres vidámpark azután döntött így, hogy 10 vendég légiós betegséggel került kórházba. Összesen 12 ember kapta el a betegséget, kilencen még szeptemberben. Egy ember bele is halt a kórba, bár az ő szervezete le volt gyengülve, hiszen korábban is egészségügyi problémákkal küzdött. A megbetegedett emberek 52-94 évesek voltak.

A vidámpark hivatalos közleménye szerint október 27-én értesítették őket a légiós betegségekről, ekkor állították le a vizes hűsítőket. Azóta olyan vegyszerrel kezelték azokat, amely megöli a kórokozókat, de még nem indították újra a hűsítőket - írja a Daily Star.

A légiós betegség a legionella baktériumtörzshöz tartozó kórokozók által terjedő fertőző betegség, tipikus civilizációs kór. A baktérium mindenütt jelen van a vizekben. Veszélyt azonban csak abban az esetben jelent, ha a legionellát tartalmazó vizet apró cseppek formájában belélegezzük. Ha a baktériumok a tüdőbe jutnak, akkor az influenzaszerű tüneteket követően súlyos tüdőgyulladást, emésztőrendszeri és idegrendszeri megbetegedést, legvégső esetben akár halált is okozhat.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?