KÜLFÖLD

Star Wars sisakot viselnek a terrorelhárítók

A sisak képes ellenállni az AK47-nek, sőt erősebb fegyvereknek is,valamint a robbantásoknak és a tûznek. Védőfelületén GPS segíti a harcost a tájékozódásban.
  • Szerző: emta

A sisak - hasonlóan a Boba Fett fejvadász által a Star Wars filmben viselthez - képes ellenállni egy AK47-es golyónak és lehetővé teszi az elit SAS (Special Air Service) csapatok számára, hogy érzékeljék az ellenséget minden terepen.

A SAS a sisakot a terror elleni küzdelemben használja: a csillagharcos stílusú sisak észleli az ellenséget, és taszítja a lángokat és golyókat.

Felszereltek egy GPS-rendszert is, amely képes térképet kivetíteni a védőfelületre, hogy segítse a csapatokat a tartózkodási pozíciójuk ellenőrzésében. A gyártók azt állítják, hogy ez a világ legfejlettebb sisakja és „szó szerint golyóálló”.

A Daily Mirror egyik katonai forrása azt mondta:

”Évek óta próbál a védelmi ipar megoldást találni a fej védelmére, és ez a következő nagy fejlesztés. A speciális erők által használt sisak sokkal többet tud, mint a golyók megállítása. A legmodernebb kommunikációs technológiával van ellátva, és segít a katonának az ellenség megtalálásában, függetlenül attól, hogy milyenek a körülmények.”

 

 

És ezeket olvastad már?