KÜLFÖLD

Stadiont robbantottak volna, de mobiljuk lebuktatta a terroristákat!

Nagy szerencsének bizonyulhat, hogy sikerült elfogni Mohamed Abrinit. A mobilja most ugyanis több feltételezett terroristát is lebuktatott.
  • Szerző: WM

Négy férfit és egy nőt vettek őrizetbe Angliában, miután a titkosszolgálat arra a következtetésre jutott, hogy terrorakciókat akarnak végrehajtani. A leleplezésben kulcsszerepet játszott Mohamed Abrini, akit nemrégen tartóztatott le a belga rendőrség. Abirini nem dobta fel feltételezett társait, amerikai szakemberek segítségével azonban feltörték mobilját, ahonnan olyan képek és egyéb szövegek kerültek elő, amik egy esetleges támadásra utalhatnak.

Ezután már nem volt nehéz dolguk a hatóságoknak, cellainformáció alapján bemérték, majd elfogták a gyanúsítottakat.

A készüléken többek között olyan fotókat találtak, amiken az Aston Villa futballklub stadionja, egy helyi bevásárlóközpont és egy vasútállomás is szerepelnek. 

Egy magas rangú titkosszolgálati vezető elárulta a dailymail.co.uk-nak, hogy Abrini tavaly el is látogatott Birminghambe, ahol feltehetőleg találkozott is azokkal az emberekkel, akiket most elfogtak. Ráadásul az utazás szinte közvetlenül a párizsi terrorcselekményt megelőzően történt. A most őrizetbe vett gyanúsítottak 26 és 59 év közöttiek. 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?