KÜLFÖLD

Spanyolország: kalasnyikovval akart vérfürdőt rendezni a rendőrségen egy marokkói migráns

A 26 éves bevándorló egy internetere feltöltött videóban beszélt minderről.

A spanyol rendőrség terrorizmus elleni egysége őrizetbe vett egy marokkói migránst, aki azzal fenyegetőzött a közösségi oldalán, hogy egy kalasnyikov típusú gépkarabéllyal fogja halomra ölni az egyenruhásokat Sant Feliu de Guíxols (Katalónia) rendőrkapitányságán – írja a La Razón című spanyol napilap internetes kiadása.

26 éves Said Haddadi azt követően fenyegetőzött mészárlással, hogy az idegenrendészeti törvény megsértése miatt pár órára őrizetbe vették. A marokkói migráns épp kifele sétált a rendőrségről, amikor a telefonjával készített magáról egy rövid videót, amin részletesen elmondja, hogyan lőné halomra az egyenruhásokat. A félvételt később feltöltötte a Snapchet nevű multimédiás üzenetküldő alkalmazásra, ahol aztán hamar híre ment a dolognak.

A Twitteren jelenleg is elérhető a fenyegetőző videó:

A felvételt először a francia rendőrség szúrta ki szombaton. Ők figyelmeztették a katalóniai kollégáikat a veszélyre. Mint utólag kiderült, a migráns kontinentális bűnözőnek számít: van nyilvántartása Franciaországban és Hollandiában is.

A gyanúsított ellen terrorista fenyegetések miatt indítottak eljárást. Úgy tudni, hogy a vizsgálat végén a spanyol hatóságok átadják a férfit Franciaországnak, ott ugyanis több ügyben folyik büntetőeljárás ellene.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?