KÜLFÖLD

Spanyolország: 2 migráns eszméletlenre vert egy konzervatív politikust

Ha az elkövetőket nem zavarja meg az áldozat szomszédja, akkor vélhetően tragédiával végződött volna az incidens.

Két észak-afrikai származású férfi megtámadta és eszméletlenre verte a bevándorlásellenes VOX andalúziai sajtó- és kommunikációs iroda titkárát az otthona előtt, fényes nappal - íjra a Ok Diario spanyol hírportál.

Az áldozat, Rubén Pulido egy otthonához közeli élelmiszerboltba ment bevásárolni az incidens előtt. A politikus az üzletből kijövet találkozott először a támadóival, akik valószínűleg már vártak rá. A két afrikai férfi először elkezdte követni, majd arab és spanyol nyelven is sértegette a politikust, aki szándékosan nem vett tudomást róluk. Ez így ment egészen addig, amíg Pulido lakása elé értek, ahol aztán a migránsok egyszer csak rátámadtak, és ész nélkül verni kezdték a politikust.

A nagy hangzavarra szerencsére felfigyelt egy szomszéd, aki azonnal az áldozat segítségere sietett, aki ekkor már eszméletlenül feküdt az aszfalton. Ha az elkövetőket nem zavarja meg senki, vélhetően tragédiával végződött volna az incidens. A politikus végül a szomszédja segítségével, de a saját lábán ment be egy közeli klinikára, illetve a rendőrségre.

„Hónapok óta kapok fenyegetéseket, de soha nem gondoltam volna, hogy ez velem bármikor megtörténhet. Ma délután az otthonom közelében két külföldi alany támadott meg, akik több sértés után elkezdték a fejemet verni. Nem fogtok ezzel elhallgattatni. Nem félek senkitől és semmitől!” – fogalmazott a politikus a támadás következtében elszenvedett sérüléseit bemutató fotók leírásában a közösségi oldalán.

Rubén Pulido egyébként azzal került a spanyol sajtó érdeklődősének homlokterébe az elmúlt időszakban, hogy átfogó nyomozást indított egy sevillai mecset ellen, ahol nagy valószínűséggel a radikális iszlám tanait hirdetik a muszlim híveknek.

A vizsgálat részeként Pulido tételesen felolvasta egy televíziós szereplése alkalmával a mecsetben rendszeresen felszólaló hitszónokok nevét, ami után megszámlálhatatlan fenyegető üzenetet kapott a közösségi médiában. Szerinte a mostani támadás egyfajta bosszú lehetett azért, mert leleplezett pár dzsihadistát a nyilvánosság előtt.

A támadással kapcsolatban egyébként rendőrségi feljelentés is történt, de a spanyol sajtó beszámolói szerint egyelőre senkit sem vettek őrizetbe a hatóságok.

Ripost előfizetés banner

És ezeket olvastad már?