KÜLFÖLD

Sosem történt még hasonló egyetlen piacon sem: megdőlt a furcsa rekord

Egy japán halpiacon rendezett árverésen kelt el rekordösszegért egy különleges rák.
  • Szerző: Ripost

Rekordáron, ötmillió jenért (13,7 millió forint) kelt el csütörtökön egy jeges-tengeri pók (Chionoecetes opilio) a szezon első rákárverésén egy Japán nyugati részén található halpiacon.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

A 14,5 centis páncélú, 1,24 kilogrammos rákot a Japán-tengeren fogták, Tottori prefektúra partjainál.

A jeges-tengeri pókot egy helyi üzlet vásárolta meg. Azt tervezik, hogy egy tokiói étteremnek adják el, amely a Ginza városrészben található – számolt be róla a helyi sajtó.

A rákot megszerző Kanemasza-Hamasita cég elnöke, Hamasita Tecudzsi elmondta, hogy „kissé magasabb áron” jutott a példányhoz, mint tervezte, de úgy érezte, meg kell vennie. „Azt akartam, hogy az emberek megtudják, hogy a tottori rákok a legjobbak” – nyilatkozta.

Hamasita tavaly szintén rekordáron, kétmillió jenért (5,5 millió forint) vásárolt meg egy jeges-tengeri pókot. Akkor a tranzakciót a valaha árverésen megvásárolt legdrágább jeges-tengeri pókként ismerte el a Guinness rekordok könyve.

Az idei előző rekordot szerdán jegyezték fel, amikor hárommillió jenért (8,2 millió forint) vettek meg egy jeges-tengeri pókot a szomszédos Hiogo prefektúrában – írja az MTI.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?