KÜLFÖLD

Sosem felejti el Budapestet ez a francia focista!

Előzőleg a barátaival borozgatott, majd az események nem várt fordulatot vettek. Ezt úgysem találnád ki, miként azt sem, hogy végül hogyan jutott haza Franciaországba.
  • Szerző: SZM

Budapesten borozgatott a barátaival május 4-én este Pierre, az alábbi képen látható francia fiatalember, amatőr focista. A finom bor megtette a hatását és egy fogadáshoz vezetett. A három francia abban fogadott, hogy aki veszít, az összetépi a repülőjegyét és gyalog, illetve autóval és autóstoppal megy haza, ami 1600 kilométer távolságra van Budapesttől.

Pierre veszített, így nem volt mit tennie, gyalogosan visszaindult a Cambounet nevű falujába, amely a dél-franciaországi Tarn megyében található. Amint az Actu17 riporterének a napokban elmesélte, úgyis azt tervezte, hogy egyszer eljut Velencébe, úgyhogy arra indult el.

Közben egy focimeccs kedvéért megállt Zágrábban is. Velencében csónakázott egyet, majd még elérte a Milánóba tartó autóbuszt. Ez azért volt fontos, mert ott ismét kiment egy focimeccsre a San Siro stadionba...

Onnan azután Svájcba, majd Montpellierbe ment, végül pedig hazaért, ahol az időközben repülővel már rég hazaért barátai étellel-itallal, zászlókkal és füstölőkkel várták.

Azonnal eltervezték, hogy ha ezen a hétvégén meg tudják nyerni a Tarn megyei kupát, azzal majd elutaznak fotózkodni a kínai Nagy Falhoz vagy a Machu Picchuhoz. Ez már drágább mulatság, de majd támogatókat keresnek hozzá... De onnan nehezebb lesz stoppal hazamenni!

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?