KÜLFÖLD

Sorra rendezik az illegális koronabulikat – gócpont lehet minden egyes parti

Egyre kevésbé bírnak magukkal az emberek: már Londonban, Kolozsváron és Amszterdamban is több száz fős illegális bulikat rendeznek.
  • Szerző: Ripost

A szigorú korlátozások ellenére több százan gyűltek össze egy raktárban Kelet-London Hackney városrészében. A rave-buli szervezői belülről lakatolták le a gyár ajtaját, hogy külsős ne mehessen be, így mikor végül mégis rajtuk ütöttek a rendőrök, az emberek a kerítéseken át menekültek a buliból. A rendőrök így is 78 embert bírságoltak meg – írja a Bors.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Fotó: Pixabay

Hasonlóan lázadnak a szabályok ellen Kolozsváron, ahol rekordbüntetéseket szabtak ki. A város egyik rendezvényközpontjában szervezték az illegális bulit, a rejtőzködéssel sem törődtek: a hangzavar miatt hívták ki a környékbeliek a rendőröket. Több száz fős tömeg bulizott, még erősítést is kellett hívniuk. 50 embert elfogtak és kiszabtak egy majdnem 8 millió forintos büntetést is.

Mindeközben Bukarestben egy illegálisan üzemelő étteremre csaptak le a zsaruk. Lekapcsoltak 27 bulizót és a fővárosi rendőrkapitány helyettesét is, aki ott falatozott.

Ezzel egy időben Hollandiában már harmadik napja, a hétvége óta tartanak a korlátozások elleni zavargások több városban, így például Amsterdamban, Geleenben, Amersfoortban és Rotterdamban is. Volt, ahol már könnygázt is bevetettek és figyelmeztető lövéseket is leadtak, míg egyes helyeken az utcán kialakult spontán bulikat kellett feloszlatni.

Minden egyes ilyen összejövetel egy-egy lehetséges koronavírus-gócpont is egyben, így amellett, hogy szabályszegés, rendkívüli felelőtlenség is.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?