KÜLFÖLD

Sorosisták és liberálisok támadják a Trump-Orbán találkozót

14 esztendő után újra magyar miniszterelnök találkozik az amerikai elnökkel. A hétfői tanácskozásra Donald Trump hívta meg Orbán Viktor magyar miniszterelnököt, a látogatásnak azonban a demokratákhoz köthető szervezetek és orgánumok nem örülnek.

A Fehér Ház május hetedikei közleményében azt írta, „az Egyesült Államok és Magyarország közötti nagy múltra visszatekintő kapcsolatok jegyében” Trump és Orbán „az együttműködés elmélyítésének különböző módjait” tárgyalja majd meg olyan területeken, mint a kereskedelem, az energia, és a kiberbiztonság.

Pénteken több amerikai demokrata és republikánus szenátor levélben fejezte ki aggodalmát Trumpnak „a magyarországi demokrácia hanyatlása” miatt,

demokrata kongresszusi képviselők egy csoportja pedig azt kérte az elnöktől, mondja le a találkozót

a magyar kormányfő „antiszemita és idegengyűlölő” megnyilvánulásai miatt.

Kovács Zoltán nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár ezzel kapcsolatban az RTL Klubnak azt mondta, „teljesen nyilvánvaló, hogy olyan amerikai képviselők véleményéről van szó, akik kampányát valamilyen formában George Soros, illetve szervezetei finanszírozták, vagy a szervezetek hatása rájuk kivetül”.

Hozzátette, „egyértelműen bevándorláspárti megnyilatkozásról van szó”. Kovács az About Hungary oldalon vezetett blogján is reagált a kritikákra, amelyek többek között a Washington Post és a The Atlantic hasábjain jelentek meg.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?