KÜLFÖLD

Soros György milliókat fizetett egy republikánus szenátornak, aki a saját pártja ellen szavazott

Az egyik legnagyobb demokrata párti pénzügyi donor, Soros György Mitt Romney republikánus szenátort is milliókkal támogatta, aki lehet pont ezért fordult szembe a párjával.

Egy nemrég kiszivárgott pénzügyi jelentés szerint a Soros György által alapított, és a fia, Robert Soros által igazgatott Soros Fund Management alapkezelő vállalat 17 500 dollárral, azaz átszámítva nagyjából 5,5 millió forinttal támogatta Mitt Romney republikánus szenátort.

A jobboldali politikus ezzel bekerült a húsz legtámogatottabb amerikai törvényhozó közé, akit Soros György az alapkezelőjén keresztül tömött ki dollár tízezrekkel. Romney (aki az egyetlen republikánus a listán) mellet csak és kizárólag a demokrata párt elitjéhez tartozó nevek szerepelnek: Barack Obama korábbi elnök, Hillary Clinton és John Kerry egykori külügyminiszterek, Chuck Schumer frakcióvezető és Nancy Pelosi házelnök.

Mitt Romney nemrég azért kapott kitüntetett figyelmet az amerikai és a nemzetközi sajtóban, mert a Donald J. Trump ellen indított alkotmányos vádeljárás (impechment) szenátusi zárószavazásán, ő volt az egyedüli republikánus szenátor, aki átszavazott a demokratákhoz, azaz a bűnösnek találta az elnököt a hatalommal való visszaélés vádjában. Igaz Mitt Romney átszavazása is kevés volt az elnök leváltásához, ugyanis a szenátus 52-47 arányban felmentette Trumpot.

És ezeket olvastad már?