KÜLFÖLD

Sokkot kaptak a nyugdíjas turisták: festői táj helyett temetőbe vitték őket

A kínai turistacsoport tagjai mindenre számítottak, de erre nem.
címkék:
  • Szerző: Ripost

Mesés útra váltottak jegyet, de morbid kép fogadta a kínai nyugdíjas turistákat Csungking városában. A turistáknak ebéddel megspékelt festői tájat ígértek, de helyette temetőbe kalauzolták el a csoportot – írja a BBC.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Az elképesztő esetről egy Zheng nevű kínai idős férfi számolt be először a helyi médiának. A férfi valósággal sokkot kapott, amikor kiderült, hogy a Longyao nevű ál utazási iroda becsapta őt és a többi turistát. Az idős férfi egy túrára váltott jegyet, amihez később a barátai is csatlakoztak. A turistabuszon videófelvételek is készültek az emerekeről, hogy egészen a temetőbe érkezésig kedélyes hangulatban telt az út.

Az egyik turista sokkos állapotban mesélte el az első reakcióját a helyi médiának.

Amikor megérkeztünk a temetőbe, akkor kifakadtam: Mi turisták vagyunk, miért jüttönk a temetőbe?

Hamar kiderült, hogy az ál utazási iroda valójában ösztönözni akarta az idős turistákat a morbid úttal, hogy megvegyék a temető sírjait.

Amikor az idős Zheng jelentette a morbid esetet a hatóságoknak, meglepő dolgot közölt vele Csungking kulturális- és turisztikai bizottságának a tagja.

Sokkot kaptak a nyugdíjas turisták: festői táj helyett temetőbe vitték őket

Az ál utazási iroda a temető üres sírjait akarta értékesíteni (Fotó: Shutterstock)

Nem ez az első ilyen eset

A Langyagó turistacégről kiderült, hogy nincs semmilyen engedélye turistacsoportok szervezésére, ráadásul nem ez az első ilyen eset. Korábban 2015-ben történt hasonló a kínai tartományban. Egy másik utazási iroda dolgozóját azután tiltották el az idegenvezetéstől, hogy vérlázító felvételt kezdett terjedni róla. Az egyik turista felvette, hogy a kínai idegenvezető kiabálni kezd velük, és azzal fenyegeti őket, hogy lemondja a csoport következő útját, ha nem fizetnek neki fejenként legalább 150 ezer forintnak megfelelő összeget. A videó vírusként kezdett terjedni a YouTube-on, és olyan mély sebeket tépett fel az emberekben, hogy sok felhasználó saját szörnyű tapasztalatait kezdte megosztani a nyilvánossággal.

„A kínai városvezetés az eset után válaszában közölte, hogy visszaszorít minden olyan magatartást, amely sérti a turisták jogait és rontja a város imázsát” – írja a Global Times.

címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?