KÜLFÖLD

Sokkoló: vipera támadta meg a 3 éves kisfiút a családi pikniken – fotó

Kórházba kellett szállítani a gyermeket, mert lebénult a marás után.
  • Szerző: Ripost

Az Egyesült Királyságban egyetlen egy mérges kígyó faj él, bár nagyon ritkán bukkannak elő és szinte soha nem támadnak emberre. Azonban mérgük halálos is lehet, különösen egy kisgyerek vagy háziállat számára.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Vasárnap pont egy ilyen veszélyes kígyó marta meg a 3 éves Lewis Wiset, aki apukájával játszott a Surrey-i Lightwater Country Parkban egy családi pikniken.

Lewis a fűben vadászott a számára elrejtett műanyag játék rovarokra a park területén. Az egyik pillanatban azonban a felnőttek a kisfiú hatalmas sikítására lettek figyelmesek. A kisfiút egy sűrű lombozatban marta meg a keresztes vipera.

„Úgy gondoljuk, hogy véletlenül bukkant rá a viperára, ami azonnal lecsapott a kis lábára. Hirtelen történt az egész, majd kínzó fájdalom lett rajta úrrá” – nyilatkozta az édesapja, Daniel (39).

Még kiérkeztek a mentősök megpróbálták a kisfiú pulzusát alacsony szinten tartani, hogy a méreg ne terjedjen el gyors ütemben az egész testében. A mentősök végül a Chertseyben lévő a Szent Péter kórházba szállították – írja a Daily Star.

„Nagyon bátran viselkedett, de a duzzanat nagyon nagy lett és ettől megbénult, nem tudott mozogni” – mesélt a szörnyű részletekről az apuka.

A kisfiú miután elhagyhatja a kórházat nagy valószínűséggel fizikoterápiára kell majd járnia. Azonban a gyors segítségnyújtásnak köszönhetően az orvosok biztosak a felépülésében.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?