KÜLFÖLD

Sokkoló tanulmány: 30 millió helyett 730 millió koronavírusos lehet a világban

A hivatalos adatok szerint jelenleg valamivel több mint 30 millió koronavírusos beteg van a világon. Ez azonban csak azt tükrözi, hogy hány embernél tudták hivatalosan is kimutatni a fertőzést. A számítások szerint akár a 730 milliót is meghaladhatja a Covid fertőzések száma.
  • Szerző: RIPOST

Rengeteg olyan ember lehet körülöttünk, akiknél a koronavírus-fertőzés semmilyen tünetet nem produkál, így fény sem derül a betegségre. Sokan vannak olyanok is, akik egy kis köhögéssel, lázzal, torokfájással nem fordulnak orvoshoz, pedig esetlegesen elkapták a Covid-19-et. Ezek az emberek természetesen soha nem fognak bekerülni abba a statisztikába, amelyben a koronavírusos eseteket gyűjtik szerte a világból. Így fordulhat elő, hogy bár a hivatalos adatok szerint is több mint 30 millió covidos tesztje lett pozitív, a valóságban ennek a számnak a többszöröse lehet fertőzött.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Koronavírus 01

A szakemberek szerint a hivatalos adatok csalókák lehetnek.
Fotó: Pixabay.com

A The Economist egy friss cikkében közli azt a tanulmányt, amelyben kutatók arra jutottak, hogy 500 és 730 millió megbetegedéses eset volt már világszerte. Ez a teljes népesség 9,3 százaléka.

A szakemberek 19 ország vérből kinyert antitestes vizsgálati eredményeit tanulmányozták, és arra a következtetésre jutottak, hogy már januárban egymillió covidos volt a világon, májusban a vírus tetőzésekor pedig naponta akár ötmillióan is megbetegedhettek. A kutatók további becslésekbe is bocsátkoztak, ezek szerint Németországban négyszer több fertőzött lehet, mint amit a hivatalos számok mutatnak, de Indiában ugyanez az arány 44-szeres. Ez amiatt lehet, hogy a szegényebb országokban még kevesebben tudnak orvoshoz fordulni, így értelemszerűen kevesebb vizsgálatot is végeznek el.

Ez amiatt lehet, hogy a szegényebb országokban kevesebben tudnak orvoshoz fordulni, így értelemszerűen kevesebb vizsgálatot is végeznek el.

Ripost előfizetés banner

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?