KÜLFÖLD

Sokkoló: lovakat lőttek agyon egy rimaszombati faluban

Azt még egyelőre nem tudni, ki áll a rejtélyes gyilkosságok mögött. Távcsöves puskával ölték meg a lovakat.
  • Szerző: Ripost

A rimaszombati járásbeli, túlnyomórészt magyarok által lakott Óbást községben történt borzalomról számolt be a Joj TV. Négy ló pusztult el, ebből kettő kanca vemhes volt.

A lovak cseh tulajdonosa, Martin elmondta, hogy az egyik hétéves kanca még életben volt a lövések után. Vemhes volt, a sérülései miatt pedig megindult a szülés, de a csikó elpusztult, a kancát pedig el kellett altatni, hiába vitték állatorvoshoz és küzdöttek hat órán keresztül az életéért. A csikót is lövés érte az anyja hasában. A tulajdonosok négy lovukat vesztették el, amelyek arab telivér és ír cob fajtájúak voltak.

Az eset körül sok a bizonytalanság. Úgy tudni, a lövéseket este hat óra magasságában adták le, vélhetőleg a községhez közeli dombról. A lövedékeknek abból az irányból át kellett haladniuk a házak között is.

A gazdát a helyi vadászok hívták fel, hogy közöljék vele: szerencsétlenség történt, és lelőtték a lovait.

A lelőtt lovak a kifutó különböző pontjain hevertek, a tetemeiket viszont ismeretlenek elhurcolták, csak vérfoltok és keréknyomok maradtak utánuk. A tulajdonos szerint bizonyítékok eltüntetéséről van szó – írja a Parameter.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?