KÜLFÖLD

Sokkoló: két nappal szülés előtt diagnosztizálták rákkal a kismamát

Komoly küzdelmen ment keresztül a nő, hogy megismerhesse kislányát.
  • Szerző: Ripost

Az újdonsült kismama attól tartott, hogy soha nem láthatja kislánya első születésnapját, mivel 48 órával a szülés előtt diagnosztizáltak nála egy nagyon ritka rákot.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Poppy Stewart-Brown (24) a nyugat-sussexi Cuckfiledben él családjával. Fejfájással és orrvérzéssel küzdött Arabella lányával való várandóssága alatt. Az orvosai megnyugtatták és azt mondták neki, hogy az csak a terhesség egyik gyakori tünete, amit a hormonok okoznak.

„Őszintén azt gondoltam, hogy nagyon rosszul reagálok a terhességre. Bukásként éltem meg, és nem tudtam megérteni, hogy lehet a nőknek egynél több gyerekük” -kezdte megrázó történetét Poppy.

Az orvosok is a kislány megszületése előtt jöttek rá, hogy a nő bal orránál lévő fájdalmas „folt” valójában egy daganat, ami csendben nőtt, és hogy az okozta a fájdalmas tüneteket. Poppy az Ewing-szarkómában szenvedett, ami egy ritka rákos megbetegedés – írja a Daily Mail.

A kismama és párja, Tommy Bolger (27) attól tartott, hogy még közös kislányuk első születésnapját sem fogja látni.

„Nagyon szerencsésnek érzem magam, hogy még itt lehetek. Hihetetlen volt Arabella első születésnapi ünnepsége, főleg azért, mert azt hittem , sohasem láthatom majd” – nyilatkozta a szépség-terapeutaként dolgozó Poppy, aki elmondta, ahelyett, hogy azt várta volna, mikor viheti haza a kisbabáját és kezdhetik el a közös életüket, ő rákkezeléssel kezdte.

Kislányát császármetszéssel hozta világra, miután az orvosok megállapították, hogy a fiatal nő elég erős. Arabellát az újszülött osztályra helyezték, ahol szépen fejlődni kezdett, míg Poppy három nappal később egy öt órás műtéten esett át, amikor is eltávolították az arcából a tumort.

Nyolc napig volt a Sussex Megyei Kórházban az édesanya és gyermeke, de nem láthatták egymást, több emelet választotta el őket.

„Akkor könnyebbültem meg, amikor kiderült, hogy Arabella nem lett rákos” – árulta el az édesanya. Május 6-án véget ért az első kezelése, majd egy három hetes szünetet tartott, mielőtt belekezdett volna a 14 kemoterápiás kezelésébe.

Végül azonban az édesanyának sikerült legyőznie a halálos kórt és hazatérhetett férjéhez és kislányukhoz. Jóllehet, Arabella korai időszakából hiányzott Poppy, azóta is azon van, hogy többet ilyen ne fordulhasson elő.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?