KÜLFÖLD

Sokkoló baleset az autópályán, felnyársalta az autóst egy acélgerenda

A férfi előtt lepergett az élete, amikor látta, hogy az acélgerenda felé száguld.
  • Szerző: Ripost

Lepergett az élete a szeme előtt annak az amerikai Michigan államban élő teherautó-sofőrnek, Johnnie Lowe-nak, akit csak azért nem nyársalt fel egy két méter hosszú acélgerenda, mert a kormánykerék megfogta a szélvédőbe csapódó tárgyat.

Fotó: Pixabay

A helyi sajtóban megjelent beszámolók szerint a férfi az I-96-os autópályán ment nagyjából száz kilométer per órás sebességgel, amikor egy előtte haladó teherautóról lerepült az acélgerenda. Lowe elmondása szerint a tárgy akkor szabadult el, amikor az azt szállító jármű sávot váltott, és végignézte, ahogy felé pattog az úton.

Először azt hitte, hogy fából készült kerítésdeszka szabadult el, de amikor megpattant az úton, rögtön látta, hogy az acélból van, és felkészült a becsapódásra, amit már elmondása szerint nem tudott elkerülni, mert olyan gyorsan történt.

A gerenda végül a motorházon átpattanva csapódott be a vezetőfülkébe a szélvédőn át, pont a sofőr felé tartva. Lowe életét végül a kormánykerék mentette meg, ami megállította a gerendát, pár centire a férfi mellkasától.

És ezeket olvastad már?