KÜLFÖLD

Sokkolni fognak a német rendőrök! Hessenben bevezetik a kábítópisztolyt

Már két éve tesztelik a használatát, de most döntés született róla. Első lépésben 35 fegyvert osztanak szét, de ez a szám rohamosan nőni fog.
  • Szerző: SZM

Elektromos sokkolópiszolyt kap júniustól minden olasz rendőr – írtuk meg bő két hete az RTL híre alapján. Matteo Salvini belügyminisztériuma előbb 11 városban tesztelte az eszközt,
amelyet amúgy Kanadában és az Egyesült Államokban már húsz éve használnak.

Friss hír, hogy Hessen tartományban is kapnak ilyen fegyvert a rendőrök. A látszattal ellentétben nem az olaszok példáját követik, mert

ők már két éve tesztelik azt Frankfurtban és Offenbachban. A vizsgálati szakaszban a kábító- pisztolyt többször is használták. Egy alkalommal akkor, amikor egy kioszk tulajdonosát valaki fegyverrel megfenyegette.

Miután ártalmatlanná tették, a lakásában egy kést és egy machetét is találtak.

Első lépésben 35 sárga színű sokkolót osztanak szét a rendőrök között Hessen tartományban – jelentette be Peter Beuth (CDU) tartományi belügyminiszter Wiesbadenben. Ez a szám azonban gyorsan növekedni fog – tette hozzá.

Miért is kell a biztonságos Hessen tartományban sokkolópisztoly a rendőrségnek? – kérdezte álnaiv módon a Frankfurter Allgemeine Zeitung. Pedig az közismert tény, hogy már két évvel ezelőtt a tartomány legnagyobb városa, Frankfurt volt az első egész Németországban, ahol a bevándorlók aránya meghaladta a németekét.

Ez körülbelül 390 ezer migránst jelent (közülük kb. 90 ezer török). Mivel a migránsbűnözés éppen a nagyvárosokban a legnagyobb – például Berlinben és Münchenben, ahol minden második bűncselekmény a bevándorlók rovására írható –, bizonyára Frankfurtban is jó szolgálatot tesz majd a rend őreinek ez a hatékony eszköz.

Forrás: n23tv

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?