KÜLFÖLD

Skizofrén lehet a kétgyermekes anyát meggyilkoló afgán

Saját maga sétált be a németországi Preetzben található rendőrségre egy 24 éves afgán migráns, aki bevallotta, hogy nem sokkal korábban megölt egy nőt. A férfi azóta hallgat, az ügyészség jelenleg a szakértői véleményre vár, könnyen lehet ugyanis, hogy a migráns nem büntethető.
  • Szerző: WM

Mint ahogy a %% is beszámolt, múlt hét vasárnap talált rá a rendőrség a saját házában egy megölt kétgyermekes nőre. A Preetz nevű német kisváros lakóit megdöbbentette az eset, főleg amikor megtudták, hogy a feltételezett elkövető egy 24 éves afgán bevándorló. A gyanúsított ráadásul saját maga ment el a rendőrökhöz, hogy bevallja tettét. Az ügyészség közben azt közölte, hogy a beismerő vallomás óta az afgán férfi egy szót sem szólt, így a valódi indíték még mindig nem ismert. A hatóságok jelenleg egy orvosszakértői véleményre várnak, hogy a gyanúsított beszámítható volt-e a bűncselekmény elkövetésekor, a városi ügyész szerint ugyanis fennáll az esélye, hogy a feltételezett elkövető nem büntethető, mert paranoiás skizofréniában szenved.

A nyomozóknak egyelőre annyit sikerült kideríteniük, hogy az afgán férfi és áldozata egykor párkapcsolatban éltek, de azt még nem tudni, hogy a gyilkosság idején együtt voltak-e. Az ügyészség hozzátette:

A 36 éves kétgyermekes édesanyát több késszúrással ölték meg. Az áldozat lányai egyébként az édesapjukkal éltek, így ők szerencsére nem voltak jelen a tragédiakor.

A német Bild nevű napilap szerette volna kideríteni, hogy az afgán migráns mikor jött Németországba, és hogy milyen státusszal tartózkodhatott az országban. Michael Bimler főügyész megdöbbentő módon úgy fogalmazott, hogy erre vonatkozó részletekkel egyelőre nem tud szolgálni.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?