KÜLFÖLD

Sínekre lökte a feleségét, mert nem akarta elvetetni közös gyermeküket

Emberölés kísérlete miatt áll a bíróság előtt az a 25 éves szíriai migráns, aki a németországi Pirnában a sínekre lökte a felségét egy vita során. Az egészet ráadásul végig kellett nézniük az áldozat előző házasságából született gyerekeinek is.
  • Szerző: WM

A pirnai ügyészség szerint nem ez volt az egyetlen alkalom, hogy a szíriai bevándorló bántalmazta a feleségét. Az augusztusban őrizetbe vett Wais A.-t kéz- és lábbilincsben vezették a bíró elé. Az ügyészségi vádirat szerint a férfi és bántalmazott neje néhány évvel ezelőtt házasodtak össze az iszlám törvények szerint. A bírósági tárgyalás az áldozat tanúvallomásával kezdődött, amiből kiderült, hogy a Wais A. többször is hangoztatta, hogy gyermeket szeretne a szerelmétől.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Amikor azonban teherbe estem, akkor hirtelen közölte, hogy meggondolta magát, és nem akar gyermeket. Többször is megfenyegetett, hogyha nem vetetem el a babát, akkor bajok lesznek

– emlékezett vissza a nő. Egy augusztusi napon a 28 éves feleség nőgyógyászhoz készült a gyermekeivel. A férj kijelentette, hogy velük megy, hogy biztosan lássa valóban sor kerül az abortuszra. A későbbi áldozat azonban meg szerette volna tartani a gyermeket, ebből pedig a város vasútállomásán komoly vita kerekedett közöttük.

Képünk illusztráció

A szócsata odáig fajult, hogy a férfi dühében a sínekre lökte a nejét, megfogta a két gyermekét, elvitte őket, majd közölte, hogy csak akkor kaphatja vissza őket, ha a belegyezik az abortuszba.


Nem sokkal később a migráns jobb belátásra tért, és visszavitte a gyerekeket, de ekkor egy késsel próbálta meg abortuszra kényszeríteni a feleségét. Az utolsó csepp a pohárban az volt, amikor az autóban ülő feleségére és a gyerekekre ismét rátámadt Wais A. A 25 éves fiatal rávetődött a motorháztetőre, és halálos fenyegetéseket üvöltött, és azt parancsolta, hogy mindenki szálljon ki a kocsiból.

A rendőrök ekkor vezették el az elkövetőt, aki azóta is előzetes letartóztatásban van. A nő a bíróságon közölte, hogy végül úgy döntött, elveteti a gyermekét, egy ilyen házasságba szerinte vétek lenne gyermeket szülni.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?