KÜLFÖLD

„Sikoltva kelt fel fájdalmában a 4 éves kislányom” – megrendítő vallomást tett az édesanya

Borzalmas kínok gyötörték a mindössze négyéves kislányt, aki a Kawasaki-kórral fertőződött meg.
  • Szerző: Ripost

A 4 éves kislány édesanyja szívszorító vallomásban mesélte el, milyen nehézségeket kellett átélniük a Kawasaki-kór miatt. Egy megrendítő fényképet is megosztott kórházban alvó gyermekéről.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Shannon Fernandes vallomása szerint még május elején kezdődött a tortúrájuk szimpla gyomorpanaszokkal és étvágytalansággal.Az egyik éjszaka azonban Tayah sikoltozva ébredt fel verejtékben úszva, így azonnal kórházba vitték, hogy kivizsgálják – írja a Metro.

A gyermek állapota romlott, így az orvosok a továbbiakban mellkasi röntgent és vérvizsgálatot is elrendeltek, hogy kiderítsék, mi baja lehet.

A teszteredmények megérkezéséig azonban hazaküldték. Később kiderült, hogy Tayah vérében megtalálták a fertőzést, ráadásul szervezetében a vírus kórokozóinak a száma egyre magasabbra emelkedett.

Egyenesen visszavittük a kórházba, ahol infúziósan antibiotikumot juttattak a szervezetébe. A napok előrehaladtával azonban felduzzadtak a lábai és kiütések keletkeztek a testén árulta el az édesanya, aki még lánya lebetegedése előtt elszigetelte magát, mert pozitív lett a koronavírus tesztje.

A kislány lábai rettenetesen feldagadtak, az orvosok pedig megállapították, hogy a Kawasaki-szerű szindróma okozhatja a szenvedéseit.

Közvetlenül a kórházba kerülése előtt Tayahnak nem voltak koronavírusra utaló tünetei, sőt kétszer is letesztelték, de mindkétszer negatív lett az eredménye. Később antitestekkel és szteroidokkal kezdték kezelni a manchesteri gyermekkórházban, ahol szívvizsgálatot is elrendeltek nála, valamint folytatták a kezelését.

Taya állapota az átszállítása után, az új kezelési módszernek hála javulni kezdett, bár még mindig nincs túl a nehezén. Szülei a történtek után rettentően hálásak a manchesteri gyermekkórház dolgozóinak. Történetüket azért is osztották meg, hogy más szülőknek ne kelljen átélniük azokat a borzalmakat, amiket nekik kellett.

Ripost előfizetés banner

És ezeket olvastad már?