KÜLFÖLD

Sikoltozott a testvérpár, mikor letartóztatták őket Manchesterben

Szorul a hurok a manchesteri robbantó, Salman Abedi baráti köre körül: a rendőrök most egy testvérpárt tartóztattak le.
  • Szerző: KF

Mohamed és Yahya Werfallit szombaton kora reggel vették őrizetbe, mivel a testvérpár is tagja lehetett annak a terrorista sejtnek, amely a 22 halálos áldozatot követelő robbantás mögött állt.

 

A 20 éves Mohamed másodéves vegyészmérnök-hallgató, aki ismerősei szerint csendes és jól nevelt. 22 éves bátyjával azonban már sokkal több probléma volt, a makacs, műegyetemről kimaradó Yahya elsősorban külföldön dolgozó édesapjának okozott kellemetlen pillanatokat – több ismerősük szerint is az apa nem nevelte elég szigorúan idősebbik fiát, mikor az még kicsi volt, és ezek a hiányosságok később ütöttek vissza. Facebook-adatlapja alapján Yahya a 20 éves Hashim Abedi barátja – a robbantó testvérét néhány nappal a manchesteri merénylet után tartóztatták le Líbiában.

A Werdalli-testvérek ismerőseit meglepte a letartóztatások híre, szerintük Mohamed a légynek sem tudna ártani, de Yahyáról is nehezen képzelik el, hogy terrorista kapcsolatai lennének. A rendőrségi nyomozás viszont egyértelműen azt mutatja, hogy a két fiatal is abba a körbe tartozott, amelyet Abediék hoztak létre kegyetlen céljaik elérésére. A két fiú tehát jól titkolta valódi arcát.

A merénylet óta a rendőrség 16 embert vett őrizetbe.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?