KÜLFÖLD

Sikertelen banki ügyintézés után kezdett ámokfutásba a tádzsik férfi

Bár az ügyészség korábban azt gondolta, hogy terrortámadás kísérlete történt a németországi Essenben, a legfrissebb hírek szerint egy balul elsült banki ügyintézés lehetett a valós indíték.
címkék:
  • Szerző: WM

Ahogy arról a %% is beszámolt korábban, egy 19 éves tádzsik születésű migránst vettek őrizetbe az esseni rendőrök. A bevándorló kezén azután kattant a bilincs, hogy autójával nagy sebességgel végighajtott Essen sétálóutcájában. A rendőrség az esetet követően terrorellenes razziát tartott több német nagyvárosban is, aminek során főként tádzsik származású migránsokat vettek őrizetbe, és kutatták át lakásaikat. Az ügyészség a minap közölte, a tanúvallomások alapján kijelenthető, hogy a gyilkossági kísérlettel gyanúsított férfi dühében akart vérengzésbe kezdeni.

Egy közeli bankfiókban szeretett volna ügyet intézni, ott azonban elutasították kérelmét, mert nem volt nála a személyi igazolványa.

A 19 éves bevándorló ezt követően ült az autójába, vezette azt az emberek közé. A hatóságok szerint a szerencsének köszönhető, hogy még időben mindenki félre tudott ugrani a száguldozó ámokfutó elől. Az esseni ügyészség szóvivője közölte, még nem zárták ki teljesen, hogy a korábban elfogott személyek terrorakcióra készültek volna. A házkutatások során ugyanis számítógépeket, telefonokat és egyéb technikai eszközöket foglaltak le. A tárhelyeken lévő adatok kiértékelés pedig még folyamatban van.

A hatóságok elsősorban arra szeretnének választ kapni, hogy a migránsok és az Iszlám Állam nevű terrorszervezet között volt-e bármilyen kapcsolat.

A Mindmegette karácsonyi ajánlata
Ropogtatnivalók, melyeket szétkapkod a család
címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?