KÜLFÖLD

Leleplezheti a járásod, hogy mekkora eséllyel élheted túl a Covid-fertőzést

Elképesztő eredményre jutottak a brit tudósok!
  • Szerző: Ripost

Brit tudósok összefüggést találtak a járás és a Covid-fertőzés között! Ehhez úgynevezett biobankadatok felhasználásával megállapítoták a sétálási sebességet, melyet párhuzamba állítottak a koronavírussal kapcsolatos adatokkal. Tanulmányukban megállapították, hogy a lassan sétáló emberek akár négyszer nagyobb eséllyel halnak bele a koronavírus-fertőzésbe, mint azok, akik gyorsan sétálnak. Ez még akkor is igaz, ha a gyors sétáló túlsúllyal rendelkezik, ugyanis neki valószínűleg jobb az erőnléte, mint egy átlagos testsúlyú, lassú sétálónak – írja a Metropol.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

sétálási sebesség és koronavírus

Fotó: Pixabay

A tanulmány eredményei szerint a lassan sétáló emberek 2,5-szer nagyobb eséllyel kerülnek súlyos tünetekkel kórházba, mindeközben 3,75-ször nagyobb eséllyel halnak bele a betegségbe.

Így zajlott a kutatás

Az eredményeket úgy kapták meg, hogy lassú és gyors sétálókat vizsgáltak meg. A lassú járókelők kevesebb mint 4,8 kilométer/órával gyalogoltak egy hosszabb szakaszon, míg gyorsabb társaiknak szintén egy hosszabb szakaszon kellett végigmenniük. A séta utáni orvosi vizsgálatok során már biztos volt: a rosszabb erőnléttel rendelkező ember szervezete sokkal több szempontból ki volt téve a koronavírus szövődményeinek függetlenül a súlyától.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?