KÜLFÖLD

Seprűvel kergette el a szőlőjét dézsmáló migránsokat egy magyar néni

A határozott fellépés néha csodákra képes. Csak az nem világos, hogy a tolvajok miért hivatkoztak Allahra.
  • Szerző: SZM

Ahogyan az lenni szokott, több portára is betörtek az illegális bevándorlók Majdányon. A magyarok lakta falu a magyar-román-szerb hármashatár közelében, Szerbiában található. A migránsok főként a gyümölcsösökben és a kertekben, illetve az elhagyatott házakban garázdálkodnak.

Hősünk, Dóró Magdolna egy majdányi asszony, aki észrevette, hogy a szőlőjét dézsmálják. Erre fogta a seprűjét és azzal próbálta meg őket elkergetni. Akkor körbevették őt a migránsok.

„Akkor ért el a nagy félelem, amikor felemelték a kezüket ököllel és elkezdték kiabálni, hogy Allah akbar, Allah akbar. A többiek pedig az ég felé el kezdtek mutogatni és mondták, hogy Allah, Allah” – mondta el a helyi televízió riporterének.

Az erőteljes fellépés után a betolakodók mégiscsak távoztak egy kukoricáson keresztül.

A falu egy másik lakója, Fehér László elmondta, hogy a közel-keleti bevándorlók a saját – felújításra váró, de használaton kívüli épületében húzták meg magukat. „Átjöttünk az öcsémmel. 28 migráns volt a lakásban. Az ablakokat kiverték, az ajtót felfeszítették. Padláson voltak. Szobákban voltak. Minden irányban voltak. Kizavartuk őket 3-4 alkalommal. Visszajárnak. Az ajtót sem tudom bezárni.” Majd hozzátette: azóta nem zárja a kapukat. Feleslegesnek is érzi, hiszen úgyis újra felfeszítenék.

Forrás: PannonRTV/Delhir.info

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?