KÜLFÖLD

Senki sem érti: pár nap eltéréssel halt meg az egészséges házaspár

Az amerikai házaspárt rejtélyes kór támadta meg a nyaralásuk alatt és pár nap alatt elhunytak. Egyelőre senki sem tudja, hogy mi történt pontosan.
  • Szerző: Ripost

Néhány nap alatt egy amerikai házaspár mindkét tagja meghalt a Fidzsi-szigeteken – írja a Live Science. A házaspár épp nyaralt, amikor különös tüneteket kezdtek el produkálni, majd rövidesen belehaltak a titokzatos betegségbe.

Michelle és David Paul május 22-én érkeztek meg a szigetországba. Bár a pár kifejezetten jó egészségi állapotban indult nyaralni, megérkezésük után nem sokkal hányás, hasmenés és kézzsibbadás kezdte el gyötörni őket. A férjet és feleséget egy helyi kórházban kezelték, majd kiengedték őket, állapotuk azonban hamarosan romlani kezdett.

Michelle Paul családja május 25-én kapta meg a halál tényét közlő levelet, az üzenetben pedig a férj kritikus állapotáról is beszámoltak. A férfit Ausztráliába akarták vinni kezelésre, de az indulás előtt ő is életét vesztette.

A családtagok szerint valamilyen vírus támadhatta meg a házaspár tagjait. Az eset miatt a Fidzsi-szigeteki Egészségügyi és Orvosi Szolgálat nyomozást indított.

A Fidzsi-szigeteki Egészségügyi Minisztérium szerint a páciensek megkapták a kellő ellátást, állapotuk viszont csak rosszabbodott, és néhány nap különbséggel mindketten meghaltak. Az Egyesült Államok Járványmegelőzési és Járványvédelmi Központja felajánlotta, hogy segít a vizsgálatban: a szervezet szakértői elemzés alá fogják vetni a holttestekből begyűjtött mintákat.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?