KÜLFÖLD

Segélyét követelve balhézott a hivatalban a ghánai migráns

Az afrikai bevándorló egész egyszerűen nem értette, hogy miért nem kapta még meg 20-án a neki járó segélyt. A hivatalnokok hiába magyarázták, hogy még nincs itt az ideje, rendőrt kellett hívni az erőszakosan kiabáló férfire.
címkék:
  • Szerző: WM

A festői szépségű fekvéséről is híres németországi Neubrandenburg önkormányzatát rendőrök lepték el pár napja. A hatóságokat több hivatalnok is egyszerre riasztotta azzal, hogy a szociális osztályon egy agresszívan viselkedő férfi randalírozik. A kiérkező egyenruhásoknak sikerült őrizetbe venniük a 25 éves elkövetőt, akiről kiderült, hogy egy ghánai migráns, és azért balhézott, mert nem kapta meg huszadikáig a neki járó segélyt. Az afrikai bevándorló egész egyszerűen nem fogadta el azt a magyarázatot, hogy az utalás csupán pár nap múlva lesz esedékes. Mivel nem sérült meg senki, így a migránst az igazoltatás után szabadon engedték, csupán közölték vele, hogy tilos lesz számára a belépés a szociális osztályra. A rendőrség közlése szerint pár napja a helyi munkaügyi központban, azt megelőzően pedig a város polgármesteri hivatalában kellett rendőri egységeket bevetniük erőszakosan viselkedő emberek miatt.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Sokaknak óhatatlanul is eszébe jut az a tragédia, ami az ausztriai Dornbirnban történt idén februárban. Egy Ausztriában született, de számos bűncselekmény elkövetése miatt 2009-ben kiutasított török bevándorló követett el szörnyű vérengzést az Ausztria nyugati részén fekvő településen. A férfi ugyanis idén januárban illegális módon visszatért Ausztriába, és a tragédia napján a szerinte későn érkező segélye miatt balhézott. A 34 éves török férfi a szemtanúk szerint aznap többször is járhatott az önkormányzat épületében, majd feltehetően kiszúrta azt a közalkalmazottat, aki annak idején aláírta a kitoloncolásáról szóló végzést. Ezt követően már konyhakéssel tért vissza az illegális bevándorló, aki kérdezés nélkül, szinte szó szerint kivégezte az időközben vezető beosztásba került hivatalnokot.

címkék:
És ezeket olvastad már?