KÜLFÖLD

Õrült késes támadó ölt Hollandiában, elfogták a gyilkost

Elfogta a holland rendőrség a csütörtök esti maastrichti késeléses támadások feltételezett elkövetőjét, aki meggyilkolt két embert, és hármat megsebesített.
  • Szerző: Ripost

Elfogták a szír férfit, aki két embert meggyilkolt, hármat pedig megsebesített Hollandiában.

A holland rendőrség péntekre virradóra Twitteren közölte, hogy elfogott egy embert az incidensekkel összefüggésben. A rendőrség szerint nincs ok azt feltételezni, hogy a támadásoknak terrorista indítékuk volt.

Hasonlóképpen nyilatkozott erről a brüsszeli uniós csúcstalálkozón tartózkodó holland miniszterelnök, Mark Rutte, azt mondta: "Szörnyű, ami ott történt. Embereket öltek meg, mások megsebesültek."

Csütörtök este, helyi idő szerint kilenc óra körül a német és belga határnál fekvő város Malpertuis negyedében verekedés közben halálra késeltek egy férfit, majd tíz perccel később, onnan néhány száz méterre, Caberg városnegyedben történt még egy késeléses támadás, amelyben meghalt egy nő, és ketten megsebesültek. Később még egy sebesültet találtak egy maastrichti mecsetben.

A rendőrség még vizsgálja a támadások körülményeit. Az elkövető és az áldozatok kilétéről egyelőre nem közöltek semmit. A helyi média szerint viszont

a támadó és áldozatai is feltehetően szíriaiak voltak.

Az 1Limburg helyi hírcsatorna úgy tudja, hogy az áldozatok mind ugyanannak a szíriai származású családnak a tagjai.

És ezeket olvastad már?