KÜLFÖLD

Rózsaszín tintát követelnek a tanárok, a piros túl agresszív!

Azonnali változást sürgetnek a brit pedagógusok. Arra kérték kollégáikat, soha többé ne használjanak piros színt javításkor. A harsány és tüzes árnyalat ugyanis azt érzékelteti a diákokkal, hogy valamit nagyon elrontottak. Helyette a lágyabb rózsaszínt tennék kötelezővé.
  • Szerző: Doris

Örökre száműznék a piros színű tollakat a brit iskolákból, a tüzes árnyalatot ugyanis túl agresszívnek tartják. Az osztályfőnökök szerint a színek komoly hatással vannak a diákok lelkivilágára és teljesítményére, ezért arra szólították fel a tanárokat, hogy rózsaszínnel javítsák a dolgozatokat.

A pirossal írt sorok, vagy áthúzások ugyanis automatikusan azt az érzést kelthetik a tanulókban, hogy elrontottak valamit - írja a Daily Mail.

Vannak iskolák, ahol az elsőre kissé meglepőnek tűnő kezdeményezést még komolyabban veszik. Ezekben az intézményekben 6 különböző árnyalatú tintával adnak visszajelzést a diákoknak, a tanulókat pedig arra kérték, ha ők akarnak üzenni a pedagógusoknak, akkor azt kékkel vagy lilával tegyék.

A tanárok a pozitív visszajelzéseket kizárólag zöld tollal írhatják, ez a szín ugyanis pozitívan hat a tudatunkra.

A szigorításokkal azonban nem mindenki ért egyet. Chris Keates, oktatási titkár szerint az új rendszer körülményes és semmi értelme.

"Túl sok iskola vezet be szabályrendszert a használható színekre, ezzel viszont mind a diákokat, mind pedig a tanárokat hülyének nézik!"

- fejtette ki véleményét a szakember.

A piros színű tinta ennek ellenére sorra tűnik el a brit iskolákból.

És ezeket olvastad már?