KÜLFÖLD

Robbantottak Philadelphiában, lángokban álltak az utcák

A Super Bowl-győzelem után elszabadult a pokol az amerikai városban, a szurkolók még a rendőrökkel is összecsaptak.
  • Szerző: Ripost

Történelmi Super Bowl-győzelmet aratott a Philadelphia Eagles, vasárnap sikerült legyőzniük a New Englands Patriots csapatát a döntőben. A szurkolók azonban ettől teljesen megvadultak, és annyira felforgatták a várost, hogy még a rohamrendőröket is be kellett vetni.

 

Egyes becslések szerint elérte a 100 ezret azoknak az embereknek a száma, akik az utcán ünnepelték csapatuk győzelmét, de a rendőrség is több tízezer emberről számolt be. Sokan azonban nem érték be a koccintással és az énekléssel: kukákat és kidobott karácsonyfákat gyújtogattak, autókat borítottak fel, vagy éppen oszlopokra és épületek tetejére másztak fel.

Egy alkalommal egy hangos robbanás is megrázta a várost, a hatóságok még egyelőre vizsgálják, mi történhetett - a detonációban senki nem sérült meg.

 

Végül a rohamrendőrök több helyen is könnygázzal oszlatták a megvadult tömeget. Több szurkoló is kórházba került, egyesek azért, mert leestek a villanyoszlopokról. Rendőrök is megsérültek a zavargásban, részeg ünneplők üvegpalackokkal dobálták meg őket.

Az eset után több kritika is érte a rendőrséget, amiért nem készült fel alaposabban a helyzetre, míg mások azokra a szurkolókra panaszkodtak, akik nem tudtak kulturáltan örülni csapatuk győzelmének.

 

 

A Mindmegette karácsonyi ajánlata
A tökéletes habcsók titka
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?