KÜLFÖLD

Robbanás az eperjesi panelházban, többen meghaltak, sok a sérült – videó

Többen a romok alatt rekedtek, miután robbanás történt pénteken egy eperjesi panelház.
  • Szerző: Ripost

Egy eperjesi panelházban történt gázrobbanás pénteken dél körül – számolt be róla a tűzoltóság a Facebook-oldalán.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Előzetes információk szerint a szlovákiai panelház 9. és 12. emelete között történt robbanás. Az épület lépcsőszerkezete ledőlt, a tűzoltók szerint fennáll a veszélye, hogy az épület összeomlik.

A helyszínre 25 tűzoltót, valamint egy evakuációs buszt riasztottak. Tűzoltósági információk szerint több személy is a törmelékek között rekedt. A rendőrség szerint a robbanásnak eddig öt halálos áldozata van.


Legalább negyvenen megsérültek, minimum hat személyt kórházba szállítottak. Többségében fej- és mellkasi sérüléseket szenvedtek, egyikük állapota sem súlyos.

Szemtanúk szerint többen az épület tetejére menekültek. A tűzoltók kivágták a környező fákat, hogy a járművekkel közelebb tudjanak férkőzni az épülethez. Az épületből 34 lakost evakuáltak a tűzoltók és a közeli iskolában helyezték el őket. Az épület a 6. emelettől lángokban áll, a legfelső három emellett teljesen kiégett.

A rendőrség felszólította az autósokat, hogy kerüljék el a Munkácsi utcát és környékét, hogy ne akadályozzák az oltási és a mentési munkát és a kivonuló egységeket – írja a Paraméter.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?