KÜLFÖLD

Retteg Európa, egyre több nőt erőszakolnak meg

Sokkoló eredményeket hozott, mikor a rendőrség felmérte, hogyan néz ki Európa nemi erőszak-térképe: Anglia és Wales áll az élen, közvetlenül Németország előtt!
  • Szerző: KF

2015-ben az EU rendőrsége 215 ezer szexuális jellegű támadásról szerzett tudomást – és ebből 64,5 ezret a két brit országrészben követtek el. Ha ez nem lenne elég mellbevágó, akkor a rendőrség azt is közölte, hogy ezeknek az eseteknek bő fele (55%) nemi erőszak volt: 35,8 ezer esetben kényszerítettek valakit erőszakosan közösülésre. A lista második helyén álló Németországban az összes szexuális jellegű támadás mennyisége sem éri el ezt az adatot: ott 34,3 ezer esetben lépett fel a rendőrség.

 

Eközben a brit statisztikai hivatal is elkészítette saját jelentését, amelyből az derül ki, hogy 2017 márciusáig bezárólag egy év alatt 1,1 millió esetben értesítették a rendőrséget családon belüli erőszakról – a rendőrség ebbe a kategóriába sorolta a legenyhébb eseteket is, ezért jöhetett ki a milliós végeredmény. Bár ez némileg alacsonyabb az előző évek átlagához képest, a brit hatóságok szerint még így is kiugróan magas az erőszakos családtagok aránya. Meglepetésként vették azt is, hogy ugyan még mindig a nők válnak nagyobb eséllyel áldozattá, egyre magasabb a támadást elszenvedő férfiak aránya.

Mind az uniós, mind a brit statisztika esetén leszögezték a jelentés készítői, hogy az áldozatok száma valójában sokkal magasabb lehet a leírtaknál, sokan ugyanis nem fordulnak a rendőrséghez, mert szégyellik, hogy áldozattá váltak, illetve félnek támadójuk bosszújától.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?