KÜLFÖLD

Retteg a migránskaravántól Bulgária! A katonaság bevetését is fontolgatják

A védelmi miniszter szerint a külföldi hírszerzők sem zárják ki azt, hogy a bevándorlók egy része majd Bulgárián keresztül próbálkozik. A jobboldal 5000 önkéntest vinne a határra.
  • Szerző: SZM

A magyar szoclib sajtó szerint “nem létező” migránskaravántól Bulgáriában is rettegnek, az Epochtimes cikke szerint.
Habár szerintük is bármekkora lesz a Görögországból Németország felé indulók tömege, az Észak-Macedónia és Albánia felé fog elindulni, mind a bolgár kormány mind pedig a jobboldali ellenzék arra
számít, hogy alternatív útvonalként Bulgária is szóba jöhet,
ezért kedden csendőröket vezényeltek a görög-bolgár határra, amint az Euronews videójában is látható.

Krassimir Karakatchanov védelmi miniszter szerint a külföldi hírszerző szervezetek sem zárják ki azt, hogy a bevándorlók egy része majd Bulgárián keresztül próbálkozik, ezért úgy nyilatkozott, hogy

adott esetben a katonaságot is mozgósítani kell. Kormányzati források szerint a minisztérium rövid távon akár 3000 fő bevetésével is számol.

Weselin Mareschki, a Volya jobboldali konzervatív párt vezetője nem bízik a kormányban, és óvintézkedésként akár 5000 önkéntest is mozgósítani szeretne. Úgy tervezi, hogy 20-30 fős csoportokban közelről figyelnék a határ menti mozgásokat a “valódi hazafiak”. Erre a feladatra állítólag már sokan regisztráltak SMS-ben és szociális médiában.

A védelmi miniszter azonban figyelmeztette a jobboldalt, hogy a határ védelme nem olyan dolog amit bárki el tud végezni.

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?