KÜLFÖLD

Repülőgép-katasztrófa történt: testek lebegnek az óceán felszínén

Az amerikai haditengerészet egyik repülőgépével történt szerencsétlenség, a gép a Csendes-óceánba zuhant.
  • Szerző: Ripost

Tizenegy emberrel a fedélzetén a Csendes-óceánba zuhant az Egyesült Államok haditengerészetének repülőgépe, amely a Japánban állomásozó Ronald Reagan repülőgép-hordozóra tartott.

Onodera Icunori japán védelmi miniszter szerint nyolc embert találtak a katasztrófa helyszínén, de nem derült ki, hogy életben vannak-e. Később bejelentették a Ronald Reaganre szállították őket orvosi kivizsgálásra. Mindnyájan jól vannak.

A kereső- és mentőakció a repülőgép-hordozóról indult meg. A teherszállító repülőgép a japán Okinotorisima atolltól nagyjából 150 kilométerre zuhant a Csendes-óceánba.

A szerencsétlenség oka egyelőre nem tisztázott, feltételezések szerint a hajtómű hibásodott meg. A repülőgép-hordozó egyébként az Okinava körüli vizekben zajló amerikai-japán közös hadgyakorlatban vett részt - írja az MTI.

A 7. flottának idén már két halálos kimenetelű balesete is volt a térségben. A balesetekben 17 matróz halt meg, és az incidensek nyomán az amerikai haditengerészet nyolc vezető tisztjét leváltották, köztük a 7. flotta parancsnokát is.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?