KÜLFÖLD

Rendszeresen erőszakolták a fiatal lányt az Iszlám Állam harcosai

A 18 éves Farída Khalaf több hónapnyi szexrabszolgaság után néhány társával sikeresen szökött meg az Iszlám Állam fogságából. Szörnyû emlékeit sohasem tudja elfelejteni, könyvet írt róla.

A 18 éves Farída Khalaf úgy döntött, nem szégyenkezik tovább, inkább egy személyes hangvételű regényben meséli el, hogyan lett az Iszlám Állam rabszolgája és hogyan tudott elmenekülni a fogvatartóitól. A nemrég magyarul is megjelent könyvében azt írja, a terrorszervezet harcosai még az egészen kicsikből, a 10-12 évesekből is szexrabszolgát csináltak, mondván,

Mohamed próféta legifjabb felesége is csak 9 éves volt.

Farída a legtöbb társához hasonlóan nem adta könnyen magát, amikor eladták, egyszer még öngyilkosságot is megkísérelt. Majd amikor a férfi túladott rajta egy lánykereskedőnek, kétszer is megpróbált megszökni, ám ez nem sikerült neki. Emiatt többször megverték és meg is erőszakolták a 18 éves lányt.

A Könyvkultúra szerint egyszer azonban sikerült telefont szereznie a lánynak, amin elérte a Németországban élő nagybátyját. Õ azt mondta, előbb meg kell szöknie, csak utána tud segíteni, és embercsempészekkel áthozatni őt Németországba.

Egyik este épp takarítottak, amikor arra lett figyelmes, hogy csak két őr maradt a táborban. Ennek oka egy közeli zavargás volt, ahova mindenkit kivezényeltek

- emlékszik vissza könyvében a szabadulás napjára Farída, aki sorstársaival együtt futásnak eredt az éj leple alatt.

Németországba érve Farída már elkezdte újjáépíteni romba dőlt életét. Pszichológiai segítséget kapott, hogy képes legyen feldolgozni a történteket, és újra beiratkozott iskolába. Könyvét, Az iszlám állam rabszolgája voltam – Farída szökése, egy német újságíró segítségével írta.

Ripost előfizetés banner

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?