KÜLFÖLD

Rendőrrel akart végezni a migráns a kitoloncolási procedúra során

Elkezdődött Münchenben a pere annak a nigériai 39 éves migránsnak, aki késsel akart megölni egy rendőrt tavaly októberben. Az illegális bevándorló így akarta elkerülni, hogy ki tudják toloncolni az országból.
  • Szerző: Ripost

Németországban még mindig komoly problémának számít, hogy a hatóságok képtelenek kitoloncolni azokat a migránsokat, akiknek elutasítják a menedékkérelmét. 2019-ben a tervezett 57 ezer kitoloncolásból 32 ezer meghiúsult. A legtöbb esetben az a probléma, hogy a bevándorlók elbujdokolnak a hatóságok elől, vagy erőszakosan lépnek fel ellenük, ami miatt pedig bíróság elé kell őket állítani. Utóbbi eset igaz a nigériai származású Kingsley C.-re is, akinek már 2017-ben el kellett volna hagynia Németországot, de a hatóságok csak 2019 októberében próbálták kitoloncolási őrizetbe venni.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Képünk illusztráció
Fotó: Olaf Wagner / Getty Images)

A rendőrségi közlemény szerint a férfi nem beszél egy szót sem németül, alig van iskolai végzettsége, munkanélküli, így az is kérdéses, hogy miből tartotta el magát évekig.

A férfi teljesen kifordult önmagából, amikor több rendőr jelent meg a lakcímén. Az őrizetbe vételnek nem csak ellenállt, de késsel támadt az egyenruhásokra. A nigériai migráns ellen emberölés kísérlete, súlyos testi sértés és hivatalos személy elleni erőszak miatt indult eljárás. A német sajtóban arról írnak, csoda, hogy egyetlen rendőr sem vesztette életét. Az illegális bevándorló 2014-ben érkezett Németországba Görögországon, Macedónián, Magyarországon, Olaszországon és Svájcon keresztül.

A hatóságok viszonylag hamar elutasították a férfi menedékkérelmét, ennek ellenére már hat éve, hogy az afrikai migráns illegálisan az országban tartózkodik. Egy újabb konkrét példa arra, hogy a német menekültügyi rendszer elbukott.

Ripost előfizetés banner

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?