KÜLFÖLD

Rendőrökre támadtak a migránsok egy olasz befogadóközpontban – videó

Két rendőrt is súlyos sérülésekkel szállítottak kórházba, miután a bevándorlók kövekkel dobálták meg őket.

A hétvégén migránslázadás tört ki a Dél-Olaszországban található San Ferdinando-i befogadóközpontban, miután az egészségügyi hatóságok 15 koronavírus-fertőzött bevándorlót regisztráltak. A kalibriai regionális kormány ezután „vörös zónának” nyilvánította és kijárási tilalmat rendelt el a létesítményben.

A lezárás után az illegális migránsok ököl nagyságú kövekkel kezdték dobálni a befogadóközpontot biztosító rendőröket, akik közül többen is súlyosan megsérültek – írja az il Giornale konzervatív olasz hírportál.

A San Ferdinando-i befogadóközpontban jelenleg 260, főként észak-afrikai bevándorló tartózkodik életvitelszerűen. A migránsok mindegyikének kötelező koronavírus-tesztet írtak elő a közelmúltban, de ennek csak néhányuk volt hajlandó alávetni magát. A megvizsgált személyek többségének pozitív lett a tesztje ezért a regionális kormány végül a 10 napon át tartó lezárás mellett döntött.

A dokumentumok nélküli bevándorlók tetszését viszont nem igazán nyerte el a kijárási tilalom. A véleményüket végül kőzápor formájában fejezték ki, megdobálták a rendőröket, akik közül ketten annyira megsérültek, hogy mentővel kórházba szállították őket. Egyiküket a mellkasán, másikukat pedig a lábán találták el.

A támadásról több amatőr felvétel is készült, melyek futótűzként terjedtek el a nagy közösségi oldalakon.

San Ferdinando polgármestere, Andrea Tripodi meglepettségét és csalódottságát fejezi ki az esettel kapcsolatba. A politikus az egész önkormányzat nevében egy nyilatkozatot tett közzé, melyben megköszönte a rendőröknek, hogy csírájában sikerült elfojtaniuk a lázadást határozott fellépésükkel. A sérült rendőröket pedig a támogatásáról biztosította.

Ripost előfizetés banner

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?