KÜLFÖLD

Rendőrgyilkosság Moszkvában: elfogták a támadókat

Egy november eleji kettős rendőrgyilkosság gyanúsítottjait sikerült elfogni.
  • Szerző: Ripost

Elfogták Moszkvában és Ingusföldön az orosz fővárosban november elején elkövetett kettős rendőrgyilkosság gyanúsítottjait – közölte a kiemelt ügyek felderítésével foglalkozó orosz Nyomozó Bizottság (SZK) pénteken.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Képünk csak illusztráció!

A bűnözői csoportot vezető Haszan Poloknojevet és öt társát többrendbeli emberölés és tiltott fegyverbirtoklás címén vették őrizetbe. Poloknojev orosz hírügynökségek szerint benzinkúthálózatot üzemeltetett Ingusföldön. A bűncselekmény indítékát egyelőre nem közölték.

Ibragim Eldzsarkijevet, aki az orosz belügyminisztérium szélsőséges csoportok elleni fellépésért felelős területi részlegének vezetője volt Ingusföldön, öccsével együtt lőtték agyon november 2-án Moszkvában. Az Eldzsarkijev fivérekkel egy támadó több pisztolylövéssel végzett az utcán. A támadást az utcai biztonsági videokamera rögzítette.

Ibragim Eldzsarkijev ellen már korábban is követtek el támadást. A rendőrtiszt szolgálati kocsijára január 12-én lövéseket adtak le egy másik autóból, amikor Csecsenföldről Ingusföldre hajtott. Eldzsarkijev a támadást épségben megúszta, de három kísérője is megsebesült. Az elkövetőknek sikerül elmenekülniük a helyszínről.

A merénylet után Eldzsarkijev állami védelmet kapott. Moszkvában azonban magánügyben járt, testőrök nem voltak vele – írja az MTI.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?