KÜLFÖLD

Rejtélyes zöld trutymó bugyogott elő a csatornából a vihar után

A durva vihar után különös zöld hab buggyant elő az egyik csatornanyílásból. A közelben lakók messzire elkerülik a helyet, mert azt hiszik, mérgező...
címkék:
  • Szerző: Ripost

Úgy hangzik, mintha valami elfuserált sci-fi film forgatókönyvéből került volna elő a hír, de az amerikai Utah államban található Bluffdale lakóinak ez a valóság.

A hét eleji vihar után élénken habosodó zöld trutymó bugyogott fel a városka egyik csatornanyílásából. A helyi egészségügyi szolgálat azonnal vizsgálatot indított. 

A környékbeliek szerint biztosan nem a csatornában hömpölygő ürülék tört fel, hiszen az erősen habosodó cucc zöld színű volt. Inkább valami toxikus vegyi anyagra gondolnak. Mások a közeli Utah-tó szintén mérgező zöld algáinak virágzására fogták a jelenséget. Ez sem megnyugtató, hiszen az algák cianobaktériumokat ürítenek a vízbe, ami rossz hatással van az emberi idegrendszerre, és a májnak sem tesz éppen jót.

A Salt Lake Megye Egészségügyi Minisztérium biztosította ugyan a helyieket, hogy nem a mérgező algák felelősek a különös jelenségért, inkább a csatornák mohátlanításához használt anyagok okozhatták a habzást. A furcsa trutymót a tűzoltóság szinte percekkel a bejelentés után eltüntette... Persze a vegyvédelmi maszkot ők is felvették.

Ennek ellenére a tisztviselők felhívták az emberek figyelmét arra, hogy ha tehetik, ne menjenek a tó közelébe, és kerüljék az ott kifogott halak fogyasztását...

Biztos, ami biztos, hátha mégis mérgező...

Forrás: dailymail.co.uk

címkék:
És ezeket olvastad már?