KÜLFÖLD

Rejtélyes nyilatkozat: ezt mondta Trump, miután Kim Dzsong Unnal tárgyalt

Dokumentumot is aláírtak, de egyelőre homályosak a részletek. Ugyanakkor a találkozó állítólag jól sikerült.
  • Szerző: Ripost

Befejezte a plenáris tárgyalást a Donald Trump amerikai elnök és Kim Dzsong Un észak-koreai vezető vezette küldöttség kedden Szingapúrban, a megbeszélés másfél óráig tartott.

A két küldöttségvezető, munkatársaik kíséretében, ezután munkaebédet kezdett - írja az MTI. A hírügynökségi jelentések szerint az ebéden az előétel rák- és avokádósaláta volt. Ezt marhaborda követte burgonyával, sertéshús édes-savanyú mártással és chilis rizzsel vagy tőkehal zöldséggel, a vendégek választása szerint. A desszert Häagen-Dazs fagylalt és más édességek voltak.

Jobbnak bizonyult a Szingapúrban tartott amerikai-észak-koreai csúcstalálkozó, mint arra bárki számított - jelentette ki Donald Trump amerikai elnök a két delegáció keddi munkaebédjét követően, hozzátéve, hogy még közös dokumentumot írnak alá Kim Dzsong Un észak-koreai vezetővel.

Az ebédet követően a két vezető rövid sétát tett, majd Trump mondott néhány szót a sajtónak. Egyebek között kijelentette, hogy fantasztikus találkozó volt, komoly haladást értek el. Az amerikai elnök nem részletezte, hogy milyen jellegű dokumentumot írnak alá.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?